Nemam ništa protiv nogometa. Dapače, volim pratit nogometna događanja. Pogotovo kad su mi zadovoljeni osnovni uvjeti za razumijevanje tog sporta. Kad imam hladnu pivu na toploj murterskoj terasi i društvo koje se na prijenos utakmice obazire tek kad padne gol!

„Ova zimska varijanta mi je bez veze“ kažem sinu. “Šta, svjetsko prvenstvo?” Pa da „A jel znaš da ćemo mi moć gledat tekme u školi…“ veli on. Da, i to mi je isto bez veze. Bilo bi fora da se, osim nogometa, prati i nešto zanimljivo!

“A kaj to, na primjer?”

“Pa, na primjer, nove avanture Dane Opare.“

„Aha. A ko je to?“ pita sin. Otvorim mu Danin filmić pod nazivom Project 2. Kuhinju odmah ispuni huk Velebitskog vjetra. Iz mraka se ukaže ledom okovani greben koji Opara prolazi u gluho doba noći, nakon toga ide snimka predivnog pogleda s Visočice u zalazak sunca, pa užurbani prilaz križu na Ljubičkom brdu i to kroz gustu maglu….

„Wow“ zadivljeno kaže on „pa ovo je ko’ neki planinski reality show!“

Da. Prava pustolovina! Zove se “Avantura je TU”.

„A znaš šta je još zanimljivo? Dane ti sve te vrhove obilazi bez pomoći motorizacije, bez prevoženja autom. Da bi ostvario taj svoj plan mora ispenjat 158 vrhova u Hrvatskoj; zamisli, 158 planinskih vrhova razbacanih po cijeloj zemlji i otocima! I on te vrhove po ovom vremenu, spaja i penje. A do njih ide vozeći bajk. Popne se na vrh, spusti dolje, onda opet vozi bajk do sljedećeg vrha…“

„Idešš! A šta s ovim vrhovima koji su na otocima?“ “

“Do otoka kajakom! Tako će, kad završi, imat na tisuće kilometara u nogama i rukama, a nadmorske visine kao da se 150 puta popeo na Sljeme.”

„Wow!“

Da, baš wow! To ludilo nije nogometna tekma i zato ga treba zapratit. Jer kod njega je puno više borbe i napetosti nego na klimatiziranom katarskom stadionu.

Zato sam odlučila pomoć Dani Opari kao što je Milana pomogla Dariju Srni. Kad završi TU Avanturu, da napiše knjigu koja će biti best seller! Za naslovnicu ću ga fotkat na foru Ronalda i Messija, samo što će Opara u ovom slučaju igrat šah sam sa sobom, na nekom planinskom vrhu…

I sto posto bi bilo interesa! Pa sigurno ima ljudi kojima nogomet nije najvažnija stvar na svijetu…

http://daneopara.com

Komentiraj